PSBiH

Zajednička komisija nije prihvatila Izvještaj o radu Neovisnog odbora

PSBiH
06.03.2017.
u 10:57

Zajednička komisija za obranu i sigurnost BiH danas nije prihvatila Izvještaj o radu Neovisnog odbora PSBiH kao neovisnog tijela policijskih struktura u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu.

Tijekom rasprave iznesene su određene primjedbe na rad Odbora, a član Komisije Borislav Bojić je kazao da je za svaku vrstu osude to što do sada nemaju epilog dešavanja u Srebrenici 2015. godine u vezi s napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Članica Komisije Hanka Vajzović smatra da je puno primjera na kojima se potvrđuje opravdanost dovođenja u pitanje postojanja ovakvog jednog tijela, „takozvanog neovisnog“.

Zamjenik predsjednika Neovisnog odbora Enes Obralija je u vezi s napadom na Aleksandra Vučuća u Srebrenici, kazao da su se nakon tog događaja obraćali Tužiteljstvu BiH, Ministarstvu sigurnosti BiH, a pozivali su i direktore policijskih agencija na sastanke.

- Mi nemamo nijedan dokument iz Tužiteljstva BiH da se protiv bilo koga od rukovoditelja ili zamjenika rukovoditelja policijskih tijela pokrenula istraga, što bi dovelo do našeg konkretnijeg djelovanja - kazao je Obralija.

Dodao je da mu se čini da u vezi s tim pitanjem nisu mogli više uraditi, jer su iscrpili sve mogućnosti.  

Zajednička komisija je prihvatila Plan rada Neovisnog odbora PSBiH kao neovisnog tijela policijskih struktura u BiH za 2017. godinu.

Članovi Komisije su bez rasprave usvojili Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2016. godinu, dok Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana PSBiH za 2016. godinu nije dobio njihovu podršku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije