produženo do 4. studenoga

Zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć podnijelo 1.000 nezaposlenih osoba u BPŽ

novac
29.10.2022.
u 15:08

Zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć Vlade FBiH u iznosu od 100 KM, u proteklih mjesec dana podnijelo je oko 1.000 nezaposlenih osoba s područja Bosanskopodrinjske županije - potvrdili su iz županijske Službe za zapošljavanje.

Vršitelj dužnosti direktora Službe Emir Obarčanin napominje da je rok za prijavu produžen do kraja idućeg tjedna. 

- S obzirom da su prvobitno stvorene velike gužve prilikom otvaranja žiro računa u bankama, jer mnoge nezaposlene osobe nemaju žiro račune, direktori županijskih službi su od Federalne vlade zatražile da se taj rok produži, što je i uvaženo. Rok je produžen za pet dana odnosno do 4. studenoga, što će mislim biti dovoljno - pojasnio je Obračanin.

Napominje da je u BPŽ zahtjeve podnijela tek trećina od ukupnog broja nezaposlenih.

- Do sada je prispjelo 1.000 zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć od ukupno 2.900 osoba koliko se nalazi na evidenciji Službe za zapošljavanje. Trenutno nema gužvi i očekujemo još nekih 200 do 300 zahtjeva, tako da će vjerujemo kao i u drugim službama, otprilike 50 do 60 posto nezaposlenih osoba da se prijavi za ovu jednokratnu novčanu pomoć - istaknuo je.

Podsjetio je da pravo na jednokratnu novčanu naknadu imaju i osobe koje su po evidenciji imale status nezaposlene osobe na dan 31. kolovoza 2022 godine, nakon čega su eventualno stupile u radni odnos.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije