Salko Bukvarević poručio

Zahtjev za braniteljskim dodatkom je nerealan

Fena
24.06.2017.
u 15:27

Zahtjev za braniteljskim dodatkom jednostavno je nerealan i o tom pitanju trenutno ne možemo ništa obećati - rekao je Bukvarević.

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević kazao je danas da je Vlada FBiH zaključila da je većina zahtjeva branitelja već ispunjena. 

Pozvao je okupljene ispred zgrade da imenuju svoje predstavnike i razgovaraju s nadležnima u Vladi FBiH te je svoje saborce, kako ih je nazvao, pozvao da ne dižu ruku na sebe budući da su oni za sutra najavili da će se spaliti ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

- Možemo doći do rješenja i pomoći onima kojima je to potrebno. Očekujem da će prevladati razum te da do takvih stvari neće doći - kazao je ministar Bukvarević, javlja Fena. 

Podsjetio je da kada je riječ o financijskim sredstvima, Federalna vlada postigla je sporazum s udrugama branitelja o dostignutim sredstvima u proračunu namijenih za rješavanje prioritetnih zahtjeva braniteljskih kategorija koji će biti potpisan 28. lipnja. 

- On predviđa da su u proračunu osigurana sredstva za potrebe branitelja te njih ne može biti više. Zahtjev za braniteljskim dodatkom jednostavno je nerealan i o tom pitanju trenutno ne možemo ništa obećati - zaključio je Bukvarević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?