5. susreti enigmata

Zagonetači se ponovno okupili u “enigmatskoj metropoli”

07.08.2017.
u 09:00

U ugostiteljskom dijelu širokobriješkog Gradskog bazena održani su 5. susreti enigmata u Širokom Brijegu.

Okupili su se zagonetači iz Širokog Brijega, ostalih dijelova Hercegovine, ali i šireg okruženja. Pero Galogaža, glavni urednik enigmatskog lista “Feniks” i predsjednik Zagonetačkog saveza Hrvatske, stigao je iz Rijeke, a iz Kikinde Slavko Bovan, Mostarac, ponajbolji enigmat u Srbiji.

Ideja iz 2013. godine

Nevenko Soldo, prvi čovjek u organizaciji tog zanimljivog druženja zagonetača, kazao je kako se ideja o tom susretu rodila 2013. godine na 9. prvenstvu Hrvatske u enigmatici u Zagrebu, kada je glavni organizator tog prvenstva Široki Brijeg proglasio “zagonetačkom metropolom”.

Širokobriježanin Zdenko Ćavar dvostruki je prvak Hrvatske u enigmatici, a ima i najveći broj prikupljenih bodova na dosadašnjim prvenstvima. Širokobriježani su na prvenstvima Hrvatske, kao i na drugim natjecanjima u širem okruženju, postizali značajne rezultate.

Surađuju s vodećim enigmatskim revijama, listovima, ali i drugim tiskovinama i portalima. Aktivni su i kao suradnici na izradi pitanja za televizijske kvizove “Potjera” i “Tog se nitko nije sjetio”.

Prošle godine širokobriješki enigmati bili su organizatori 32. susreta odgonetača i  zagonetačkih autora Hrvatske u povodu 100. obljetnice prvog enigmatskog rada jednog Širokobriježana, a riječ je o objavljenom anagramu Josipa Sliškovića 1916. godine.

Na 5. susretu enigmata u Širokom Brijegu sudjelovali su zagonetači iz BiH, Republike Hrvatske i Srbije.

Franine doskočice

Program je vodio Frano Vukoja, Večernjakov kolumnist, doajen hercegovačke enigmatike.

Uz sklonost enigmatici, Frano je poznat i po svojim vicevima te je okupljene enigmate i ljubitelje enigmatike nasmijavao duhovitim enigmatskim doskočicama.

U ozračju enigmatike i smijeha u glazbenom dijelu programa nastupila je Lucija Zovko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?