Zabranjeno kupanje na poznatim plažama u Budvi i Tivtu

10.07.2024.
u 20:36

Zbog lošeg kvaliteta mora kupanje je zabranjeno na Slovenskoj plaži 03 u Budvi i na Solilima 01 u Tivtu i one su obilježene crvenom zastavicom.

"Podaci o realiziranim ispitivanjima dostavljeni su i Republičkom inspektoru za vode koji će u daljem postupanju poduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti. Institut za biologiju mora nastavlja uzimanje uzoraka morske vode sa ove lokacije, a o dobivenim rezultatima ćemo naknadno obavijestiti javnost", priopćeno je iz Javnog poduzeća Morsko dobro, prenosi Tanjug.

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 114 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo pokazali su da je na 80,6 posto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 13,2 posto lokacija dobrog, na 4,4 posto zadovoljavajućeg, dok je na 1,8 posto lokacija voda bila lošeg kvaliteta.

U općini Budva, kvaliteta morske vode je na 29 lokacija bio odličan, dobar na 2 lokacije, zadovoljavajući također na dvije lokacije, dok je na jednoj lokaciji voda bila lošeg kvaliteta.

U Bokokotorskom zalivu, u općini Tivat, od ukupno 10 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih šest, na tri lokaciji ona je bila dobrog kvaliteta, dok je jednoj lokaciji kvalitet vode za kupanje bio loš, navodi se, između ostalog, u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije