inspekcija u RS

Zabranjen uvoz 1.440 komada igračaka iz Kine, opasni za zdravlje

ilustracija
04.07.2019.
u 12:58

U Republici Srpskoj (RS) je zabranjen uvoz 1.440 komada dječijih igračaka "Natural world" porijeklom iz Kine, zbog nedozvoljenog sadržaja ftalata, priopćeno je iz entitetskog Inspektorata.

Zdravstveni inspektor je u postupku inspekcijskog nadzora izvršio pregled pošiljke i uzeo uzorke za potrebe laboratorijskog ispitivanja sigurnosnih proizvoda.

- Nakon analiza izvršenih u "Institutu za javno zdravstvo" utvrđeno je da kontrolirani proizvod ne odgovara odredbama člana 3. Odluke o ograničavanju stavljanja na tržište igračaka i proizvoda za djecu koji sadrže ftalate, zbog utvrđenog sadržaja ftalata iznad dopuštenih količina – priopćeno je.

Utvrđene nepravilnosti predstavljaju zdravstveni rizik za dječiju populaciju kojoj je proizvod namijenjen, te je rješenjem inspektora zabranjen uvoz pošiljke igračaka i naloženo njihovo vraćanje pošiljatelju ili uništavanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?