Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Za željeznički promet 22.000.000 KM

18. travnja 2019. u 12:42 0 komentara 36 prikaza

 Vlada Federacije BiH usvojila je Program utroška sredstava tekućeg transfera "Subvencije javnim preduzećima - Transfer Željeznicama FBiH" utvrđenog Proračuna Federacije BiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija u visini od 22.000.000 KM.

Svrha programa je provođenje Zakona o financiranju željezničke infrastrukture i sufinanciranju putničkog i kombiniranog prometa  po kojem Federacija BiH financira održavanje željezničke infrastrukture, sufinansira željeznički putnički i kombinirani promet i financira rad Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo, po Sporazumu između Federacije BiH i Republike Srpske.

JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo bit će rapoređeno 19.300.000 KM za financiranje održavanja željezničke infrastrukture i 2.000.000 KM za sufinanciranje obavljanja usluga željezničkog putničkog prometa i 100.000 KM za sufinanciranje obavljanja usluga željezničkog kombiniranog prometa. Za sudjelovanje Federacije BiH u sufinanciranju Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije namijenjeno je 600.000 KM.

Korisnicima transfera sredstva će biti prebacivana u jednakim mjesečnim iznosima, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.