izmjene i dopune Zakona

Za zaposlene u MUPRS-a uvodi se povećanje ili umanjenje plaće do 10 posto

11.06.2017.
u 11:19

Osnovna plaća zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova RS u narednom razdoblju trebala bi imati i promjenjivi dio, koji se odnosi na njeno uvećanje ili umanjenje u iznosu od 10 posto, u ovisnosti od postignutih rezultata u radu.

Mogućnost uvećanja osnovne plaće, kao i njenog umanjenja u ovisnosti od raspoloživih sredstava i postignutih rezultata rada, predviđeno je izmjenama i dopunama Zakona o plaćama zaposlenih u MUPRS-a, koje će 13. lipnja razmatrati zastupnici entitetskog parlamenta.

- Uvođenjem promjenjive zarade nastoje se stimulirati zaposleni na ostvarivanje dobrih rezultata i to ne samo na osobnom ili na razini organizacijske jedinice, nego i na razini Ministarstva - navodi se u obrazloženju ovog zakona.

Osim toga, predlaže se i dodatna naknada u iznosu od 10 posto osnovne plaće policajcu u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici, sa srednjom stručnom spremom.

Usvajanjem Zakona o policiji i unutarnjim poslovima kao osnovne organizacijske jedinice izvan sjedišta Ministarstva utvrđene su policijske uprave, čime je izvršena organizacijska promjena, u smislu da je naziv "centar javne sigurnosti" i "stanica javne sigurnosti" zamijenjen nazivom "policijska uprava".

S obzirom na navedene promjene, izmijenjen je i naziv radnih mjesta i sistematizirana su nova radna mjesta u Ministarstvu.

Resorni ministar će u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovog zakona donijeti propis o postupku i načinu obračuna varijabilnog dijela osnovne plaće zaposlenih u MUPRS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?