Za vodovode u Š. Brijegu, Ljubuškom, Grudama i Posušju 200.000 maraka

09.07.2023.
u 13:00

Izgradnja crpne stanice Knešpolje, vodovoda u naseljenom mjestu Studenci, vodovoda Rakitno - sekundarne distributivne mreže na području mjesne zajednice Sutina te sanacija i rekonstrukcija dijela vodozahvata Grudsko vrilo među prioritetnim su projektima Vlade Zapadnohercegovačke županije.

Za navedena četiri projekta na području četiriju jedinica lokalne samouprave izdvojena su sredstva iz proračuna Zapadnohercegovačke županije.

Odluka o izdvajanju
Iz proračuna Zapadnohercegovačke županije za 2023. godinu odobrava se izdvajanje sredstava jedinicama lokalne samouprave u iznosu od 200.000 konvertibilnih maraka, navedeno je u odluci o izdvajanju sredstava jedinicama lokalne samouprave s pozicije "Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva" utvrđenih proračunom Zapadnohercegovačke županije za 2023. godinu, koja je usvojena na jednoj od proteklih sjednica Vlade Zapadnohercegovačke županije. Prema navedenoj odluci, na području Grada Širokog Brijega 50.000 konvertibilnih maraka planirano je za izvođenje radova izgradnje crpne stanice Knešpolje, gdje je ukupna vrijednost radova 181.375,89 konvertibilnih maraka. Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević u više je navrata ponovio kako je prioritet rekonstrukcija cesta te izgradnja vodovoda u mjesnim zajednicama. Istom odlukom iznos od 50.000 konvertibilnih maraka izdvojen je za projekt izgradnje vodovoda u naseljenom mjestu Studenci, gdje je procijenjena vrijednost projekta 650.000 konvertibilnih maraka. Riječ je o iznimno važnom projektu, čijim bi završetkom pitka voda trebala stići do oko 250 kućanstava. Po završetku projekta izgradnje cjevovoda Studenci - Ligat - Trseljevina još će samo dva seoska naselja na području Ljubuškog ostati bez priključka na gradski vodovod.

Sanacija i rekonstrukcija
No, ne zadugo jer su u tijeku pripremne radnje za gradnju vodovoda u mjestima Stubica i Zvirići. Kada je riječ o općini Posušje, iznos od 50.000 KM navedenom odlukom predviđen je za izgradnju vodovoda Rakitno - sekundarne distributivne mreže na području MZ Sutina, gdje je ugovorena vrijednost radova 227.614,77 KM te, kada je riječ o Grudama, isti iznos planiran je za projekt "Sanacija i rekonstrukcija dijela vodozahvata Grudsko vrilo", gdje procijenjena vrijednost projekta iznosi 300.000 KM. Sredstva će se jedinicama lokalne samouprave isplaćivati u jednakim iznosima, mjesečno, u skladu s ostvarenim priljevom sredstava. O utrošenim sredstvima iz ove odluke jedinice lokalne samouprave dužne su podnijeti izvješća Ministarstvu gospodarstva Zapadnohercegovačke županije, a Ministarstvo gospodarstva Zapadnohercegovačke županije ista objediniti i dostaviti Vladi Zapadnohercegovačke županije i Ministarstvu financija Zapadnohercegovačke županije, zaključeno je u odluci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije