Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Za svako dijete rođeno u 2021. u Rogatici roditelji će dobiti po 1.000 KM

23. veljače 2021. u 10:21 0 komentara 65 prikaza

Općina Rogatica raspisala je javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za stimuliranje nataliteta za ovu godinu kojim je, između ostalog, predviđeno da za svako rođeno dijete u 2021. roditeljima bude isplaćeno po 1.000 KM, saopćeno je iz općinske uprave.

Bračnim parovima koji posjeduju medicinsku dokumentaciju da se liječe od steriliteta duže od tri godine biće isplaćeno po 2.000 KM za troškove liječenja u ovoj godini, a na osnovu priloženih računa.

Svi bračni parovi koji su ostvarili pravo na novčana sredstva u prošloj godini na ime troškova liječenja od steriliteta mogu ostvariti pravo po istom osnovu i u ovoj godini na osnovu priloženih računa od liječenja.

Korisnici prava moraju imati prijavljeno prebivalište na području općine Rogatica prije donošenja odluke o stimuliranju nataliteta za ovu godinu, a prijave se mogu podnositi pisanim putem ili na obrascu za dodjelu novčanih sredstava koji se može dobiti u šalter-sali općine.

Zahtjevi se mogu podnijeti do 31. prosinca.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.