veliki humanitarni koncert

Za studentske stipendije Zaklade Prsten zapjevali poznati glazbenici

15.06.2018.
u 07:09

U organizaciji Udruge bosanskih Hrvata Prsten, podružnice Brodsko-posavske županije, u kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić Mažuranić" u Slavonskom Brodu održan je humanitarni koncert pod nazivom "Prsten za budućnost".

Koncertom pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i supokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH, akademika Dragana Čovića te uz suorganizaciju Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda obilježena je jedanaesta obljetnica uspješnog djelovanja Zaklade Prsten koja pomaže stipendiranje studenata i učenika s područja BiH ili podrijetlom iz BiH, priopćeno je iz UBH Prsten. 

Prije samog koncerta prisutne je pozdravio domaćin koncerta, predsjednik podružnice Prsten Brodsko-posavske županije Ivo Matić, predsjednik UBH Prsten Mijo Marić, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Prsten Marko Pipunić.

Dobrodošlicu publici poželjeli su zamjenik gradonačelnik Slavonskog Broda, Hrvoje Andrić i župan Brodsko-posavke županije Danijel Marušić kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. 

Izaslanica predsjednice RH Renata Margaretić Urlić prenijela je pozdrave predsjednice, a završno se obratio i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Dvosatni koncert otvorila je poznata sopranistica Sandra Bagarić koja je uz klavirsku pratnju pijanista Darka Domitrovića izvela nekoliko uspješnica različitog žanra.

Mlada pjevačica i kantautorica Mia Dimšić te dobitnica čak šest Porina svojim je hitovima raznježila publiku dok su frontmen Pero Galić i klavijaturist Branimir Jovanovac iz rock grupe Opća opasnost na noge digli prisutne u koncertnoj dvorani.

Tamburaški sastav Sinovi ravnice atmosferu na koncertu doveli su do usijanja, a pred kraj koncerta sa sopranisticom Sandrom Bagarić izveli su i zajednički duet "Bagrem" kojeg je publika nagradila velikim pljeskom.

Zaklada Prsten osnovana je 2007. godine sa svrhom stipendiranja učenika i studenata Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i onih podrijetlom iz BiH koji žive u Hrvatskoj. Do sada je Zaklada Prsten stipendirala 117 studenta i učenika slabijeg imovinskog statusa tijekom cijelog školovanja te je za još više od njih stotinu Zaklada osigurala sredstva za dio školovanja. Do sada su članovi i prijatelji UBH Prsten za rad Zaklade osigurali više od tri milijuna i tristo tisuća kuna.

U svrhu prikupljanja sredstava za daljnji rad Zaklade u organizaciji Udruge do sada je održano sedam humanitarnih koncerata, a ovogodišnja sredstva prikupljena održavanjem koncerta biti će raspoređena u fond za stipendiranje studenata i učenika koji će se s početkom akademske godine 2018. – 2019. moći prijaviti na natječaj za dodjelu stipendija, priopćeno je iz UBH Prsten. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije