Putovi d.o.o. Grude u sljedeće tri godine vodit će brigu o lokalnim cestama i gradskim ulicama Ljubuškog

Za sanaciju i asfaltiranje cesta i ulica više od 2 milijuna KM

21.05.2022.
u 14:59

U sljedeće tri godine o stanju, funkcionalnosti i urednosti lokalnih cesta i gradskih ulica na području Ljubuškog brigu će voditi poduzeće za izgradnju i održavanje cesta Putovi d.o.o. Grude, piše Večernji list BiH.

Trogodišnji posao

Ovlast i zadaću da to može raditi ta je građevinska tvrtka dobila nakon provedenog postupka javne nabave, u kojem je ponudila najnižu i najpovoljniju cijenu koju je, u konačnici, prihvatila Gradska uprava Ljubuškog. Za taj trogodišnji posao Grad Ljubuški će Putovima Grude isplatiti iznos od 2,000.100 konvertibilnih maraka bez PDV-a.

Postupak javne nabave naslovljen ‘’Sanacija i asfaltiranje lokalnih cesta i gradskih ulica Grada Ljubuškog’’ objavljen je 25. ožujka na portalu javnih nabava. Istaknuta je procijenjena vrijednost tog posla u iznosu od 2,835.000 KM. Navedeno je da je izvor financiranja proračun Grada Ljubuškog te da će se s odabranim ponuditeljem sklopiti okvirni sporazum na razdoblje od tri godine.

Istog dana imenovano je povjerenstvo za javne nabave koje je provelo otvoreni postupak javne nabave. Povjerenstvo je 28. travnja provelo postupak javnog otvaranja pristiglih ponuda i utvrdilo da su ponude blagovremeno dostavila tri ponuditelja: KTM Brina d.o.o., Putovi d.o.o Grude i Hering d.o.o. Široki Brijeg.

Postupak je nastavljen, 4. svibnja, kada su ponude detaljno pregledane i ocijenjene te je utvrđeno da su sve tri prihvatljive po obliku, sadržaju i potpunosti.

Povjerenstvo je sastavilo rang listu prihvatljivih početnih ponuda. Na prvom mjestu bili su Putovi Grude s ponudom 2,785.746,92 KM, na drugom KTM Brina s ponudom 2,833.938,50 konvertibilnih maraka i na trećem Hering Široki Brijeg s ponudom 3,197.201,44 konvertibilne marke. Iznosi ponuda bili su s eventualnim popustom bez PDV-a. U postupku javne nabave bila je predviđena i e-aukcija koja je održana 9. svibnja.

Rezultati e-aukcije, u kojoj su ponuditelji dali svoju konačnu i najnižu cijenu, bili su sljedeći: s ponudom od 2,000.100,00 konvertibilnih maraka Putovi Grude osvojili su prvo mjesto, KTM Brina je bila na drugom s iznosom od 2,150.000,00 konvertibilnih maraka, dok Hering Široki Brijeg nije mijenjao svoju prvotnu ponuđenu cijenu.

Protiv donesene odluke može se izjaviti žalba najkasnije u roku od deset dana od dana njezina primitka. Ponuditelj Putovi Grude obvezan je u roku od pet dana, od dana primitka odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja, dostaviti izvornike ili preslike dokumentacije propisane natječajnom dokumentacijom.

Po pravomoćnosti odluke izabranom ponuditelju Putovi Grude dostavit će se na potpis prijedlog okvirnog sporazuma. Odluka je objavljena na službenoj mrežnoj stranici Grada Ljubuškog, istovremeno s upućivanjem ponuditeljima koji su sudjelovali u postupku javne nabave, kako predviđa Zakon o javnim nabavama Bosne i Hercegovine.

Značajna sredstva
 

Grad Ljubuški, inače, svake godine izdvaja značajna sredstva za popravak i obnovu svojih lokalnih cesta, za nove asfaltne dionice u mjesnim zajednicama, za preuređenje i dotjerivanje gradskih ulica...

U ovoj godini u gradskom proračunu Ljubuškoga za usluge popravaka i održavanja cesta planiran je iznos od 900.000 konvertibilnih maraka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije