Od 2018. do prve polovine 2022.

Za prijevoz učenika iz proračuna izdvojeno više od 18 milijuna maraka

prijevoz učenika
31.08.2022.
u 08:53

Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a priopćilo je da je iz proračuna RS-a isplaćeno više od 18 milijuna KM za prijevoz učenika od 2018. do prve polovine 2022. godine. Svi učenici putnici koji imaju mjesto prebivališta koje je udaljeno od škole četiri kilometra ili više ostvarili su pravo na naknadu za troškove prijevoza.

Ministarstvo prosvjete i kulture sufinancira prijevoz učenika, a sredstva za ovu namjenu isplaćuje na osnovi pravilnika o normativima i standardima za financiranje osnovnih škola. - Zbog potrebe da učenici imaju organiziran prijevoz, zadužene su sve osnovne škole da, kao samostalni pravni subjekti, ispitaju sve mogućnosti i da na najbolji mogući način organiziraju prijevoz za svoje učenike - priopćeno je iz Ministarstva prosvjete RS-a, piše srpskainfo.com.

Prijevoz učenika organiziran je u vidu linijskog, izvanlinijskog prijevoza ili vlastitog u vidu minibuseva ili prijevoza od strane roditelja. Ministarstvo do 15. rujna očekuje od škola ažurirane spiskove s podacima o učenicima - putnicima, kako bi se mogla izvršiti isplata sredstava prijevoznicima s obzirom na to da se novac za tekući mjesec isplaćuje nakon ažuriranja spiskova.

Iz proračuna RS-a, u tijeku 2021./2022. godine, sufinanciran je prijevoz učenika za 16.000 osnovaca koji žive na udaljenosti većoj od četiri kilometra od škole, za što je bilo izdvojeno 3,956.000 КM.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije