potpisani ugovori

Za pomoć upošljavanju i samoupošljavanju branitelja u HNŽ-u 270.000 KM

30.12.2022.
u 14:58

Kao vid psihološko socijalne rehabilitacije uz postizanje integracije i osnaživanja braniteljskog poduzetništva, poseban cilj ovog programa je poticanje pojavljivanja i poboljšanja konkurentnosti branitelja na tržištu kroz upošljavanje i pružanje potpore održivosti projekata branitelja koji se bave poljoprivrednom i drugim djelatnostima

Oliver Soldo ministar za pitanja branitelja potpisao je danas ugovore o namjenskom utrošku s 18 braniteljskih zadruga, 14 obrta u kojima se branitelj samoupošljavaju, 60 obiteljskih poljoprivrednih gazdinstava i 116 branielja poljoprivrednika iz sredstva iz Programa pomoći upošljavanju i samoupošljavanju branitelja i članova njihovih obitelji u Hercegovačko- neretvanskoj županiji za period 2022.-2023. godina. 

Na realizaciju ove mjere potpore utrošit će se 270.000,00 KM. Kao vid psihološko socijalne rehabilitacije uz postizanje integracije i osnaživanja braniteljskog poduzetništva, poseban cilj ovog programa je poticanje pojavljivanja i poboljšanja konkurentnosti branitelja na tržištu kroz upošljavanje i pružanje potpore održivosti projekata branitelja koji se bave poljoprivrednom i drugim djelatnostima, a iz kojih ostvaruju egzistenciju za svoje obitelji i podižu kvalitetu života, priopćilo je Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ-a. 

Provedba Programa obuhvaća sljedeće mjere: Mjera poticanja osnivanja, rada i razvoja braniteljskih zadruga, Mjera poticanja samoupošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kroz potporu obavljanju obrtničke djelatnosti i Mjera poticanja samoupošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kroz potporu razvoju i održivosti obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i braniteljima-poljoprivrednicima. 

Ministarstvo za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije slijedeći svoju misiju i viziju skrbi o braniteljima i članovima njihovih obitelji, kao osobama čiji je doprinos društvenoj zajednici od nemjerljivog značaja, u okviru svoje nadležnosti pruža različite vidove potpore pri čemu osobito ulaže napore na realizaciji prava na upošljavanje branitelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?