Posavska županija

Za poljoprivredu i vodoprivredu 80.000 KM

poljoprivreda
24.07.2020.
u 20:03

Poljoprivreda ostaje među prioritetima rada Vlade Posavske županije i u vrijeme koronavirusa te je odlukama iznos od 80.000 KM usmjerila programom za oblast uređenja poljoprivrednog zemljišta i vodoprivrede. Uz predsjedanje predsjednika Vlade PŽ-a Đure Topića na sjednici Vlade PŽ-a usvojena je odluka o usvajanju programa utroška sredstava iz kapitalnoga granta za uređenje poljoprivrednog zemljišta utvrđenog proračunom PŽ-a za 2020. godinu, piše Večernji list BiH.

Sredstva predviđena ovim programom koristit će se isključivo za mjere zaštite i uređenja poljoprivrednog zemljišta namijenjenog primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u iznosu od 50.000 KM. Također je usvojen i program utroška sredstava iz kapitalnoga granta za vodoprivredu utvrđenog proračunom za tekuću godinu. Sredstva predviđena ovim programom trošit će se isključivo za financiranje i sufinanciranje izgradnje i održavanja zaštitnih vodnih objekata, objekata za odvodnjavanje, objekata za iskorištavanje voda i objekata za zaštitu voda od zagađivanja, kao i ostalih aktivnosti vezanih za poslove upravljanja vodama koje su u nadležnosti Županije, u iznosu od 30.000 KM.

Vlada je donijela i odluku o davanju suglasnosti MUP-u Posavske županije za provođenje postupka javne nabave usluga – usluge kolektivnog osiguranja policijskih djelatnika od posljedica nesretnog slučaja (nesreće). Odobreno je izdvajanje proračunskih sredstava za 2020. godinu na poziciji grantovi nižim razinama vlasti – mjesne zajednice, u ukupnom iznosu od 48.000 maraka kako bi pomogla u četiri mjesne zajednice započete projekte od značaja za lokalne zajednice, a koje sami ne mogu financirati.

Usvojenom odlukom odobrena su sredstava iz proračuna PŽ-a za 2020. godinu na ime izgradnje, obnove sakralnih objekata i realizacije nakladničke djelatnosti religijskoga sadržaja u iznosu od 56.000 KM (Franjevački samostan Tolisa, župa Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja Odžak, župa Marije Majke Crkve Garevac, Informativni centar Mir Međugorje, Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije Sarajevo i župa bl. Alojzija Stepinca Orašje.

Zbog aktualnog stanja s koronavirusom premijer Topić apelirao je još jednom na strogo poštivanje svih epidemioloških mjera u cilju zaštite zdravlja i sprječavanja širenja bolesti COVID-19.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije