Pojačane kontrole

Za pet vikenda isključeno više od 5000 pijanih vozača iz prometa

25.08.2021.
u 17:09

U okviru kampanje "Vozi oprezno, putuj sigurno" s nagslaskom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga u organizmu vozača, iz prometa je isključeno 5.244 vozača u svih pet akcija za pet vikenda u srpnju i kolovozu.

"U posljednjoj republičkoj akciji pojačane kontrole prometa 92 vozača su lišena slobode do otrežnjenja ili oporavka, 84 vozača zbog koncentracije alkohola preko 1,5 g/kg i 21 vozač zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu preko 2 g/kg. Iz prometa je također isključeno osam vozača zbog odbijanja da se podvrgnu ispitivanju utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu", navedeno je u priopćenju.

Iz prometa je isključeno 38 vozača zbog prisustva opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu, 34 zbog odbijanja testiranja, dok je kod četiri vozača testiranjem utvrđeno prisustvo opojnih droga, pišu Nezavisne novine.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske nastavit će poduzimati planske mjere i aktivnosti, u cilju unapređenja stanja sigurnosti prometa i smanjenja broja poginulih osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?