Program obavljanja komunalnih usluga u oblasti komunalne higijene za 2023. godinu

Za očuvanje voda u Usori te njihove flore i faune 10.000 KM

storyeditor/2023-03-20/usora-1.png
21.03.2023.
u 16:50

Načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić i direktor JKP Usora - Sivša Slaven Prakljačić potpisali su okvirni ugovor za realizaciju programa obavljanja komunalnih usluga u oblasti komunalne higijene za 2023. godinu, piše Večernji list BiH.

Košnja, zalijevanje...

Program obuhvaća sve aspekte komunalne higijene, tako da je usuglašen i prihvaćen cjenik usluga koji je ponudio JKP Usora - Sivša i potpisan okvirni ugovor ukupne vrijednosti 83.024,25 KM. Općina Usora, na osnovi iskazane potrebe za usluge obuhvaćene programom kao naručitelj za sve sljedeće faze poslova, daje izvršitelju - JKP-u nalog/narudžbenicu za izvršenje određenih poslova po prihvaćenom cjeniku, bez potrebe stalnog provođenja postupaka javnih nabava, što ugovornim stranama pruža sigurnost i predvidivost za uspješno i pravodobno održavanje komunalne higijene u 2023. Najveća stavka odnosi se na ručno prikupljanje odbačenog ambalažnog otpada pored prometnica - obostrano u dužini od 69,01 km uvećano za dionice na regionalnoj cesti; ručno prikupljanje odbačenog ambalažnog otpada u blizini objekata društvene infrastrukture, ukupno 23 lokacije; ručno ili strojno metenje ulice, uklanjanje snijega s nogostupa/pločnika; košnja zelenih površina; okopavanje i plijevljenje nasada, sa zalijevanjem; orezivanje nasada, kresanje drveća i krčenje šiblja, skupljanje smeća izvan obuhvata (divlji deponiji) te čišćenje korita rijeke Tešanjke i rijeke Usore. Druga najveća stavka odnosi se na košnju bankina na cestovnim pravcima, obostrano, ukupne dužine od 69,01 km, čime su obuhvaćene sve prometnice koje su uključene u zimsko održavanje cesta. Ostale aktivnosti iz oblasti komunalne higijene provodit će se prema iskazanoj potrebi i raspoloživim financijskim sredstvima. Kao sastavni dio programa obavljanja komunalnih usluga u oblasti komunalne higijene za 2023. sklopljen je i posebni ugovor o obavljanju komunalnih usluga prema projektu "Čišćenje obala rijeke Usore", u vrijednosti od 10.050,78 KM, na osnovi kojeg će JKP realizirati navedenu projektnu aktivnost koju je s 10.000 KM sufinanciralo Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDŽ-a.

Preventivno djelovanje

Obavit će se čišćenje sitnog smeća, umjetnog materijala - polimera zaostalog od poplava, preventivno djelovanje i očuvanje voda, riječnih vodotoka, njihove flore i faune u dužini od 2860 metara, s lijeve obale rijeke Usore, nizvodno od izvorišta vode za piće Alibegovci pa do kote poduzeća Preis iz Usore, navode, među ostalim, iz Općine Usora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije