Nakon nasilja na izborima u Stocu

Za nerede osumnjičeno 27 osoba, svima kaznene prijave

08.10.2016.
u 07:00

Kako doznaje Večernji list, za nerede u Stocu na lokalnim izborima ukupno je osumnjičeno 27 osoba. Policija je uzela izjave od ukupno 61 osobe vezano uz ove događaje, a od toga je 27 osumnjičenih, te 34 svjedoka. Također, doznajemo kako istražitelji nastavljaju raditi na ovome slučaju, a jučer je u Stocu boravio i tužitelj Spomenko Jukić kako bi se upoznao sa svim informacijama i odlučio o nastavku procesuiranja nereda u gradu na Bregavi. U telefonskom razgovoru nam je potvrdio kako je veći broj osoba osumnjičen, te kako će tijekom idućeg tjedna biti poduzeti konkretni koraci. - Da, riječ je o nekih 27 osumnjičenih u ovom slučaju i tijekom idućeg tjedna može se očekivati kako će biti podnesena prva službena izvješća, precizirao je tužitelj Jukić.

Tko će biti optužen?

To znači kako će u razdoblju od tjedan dana biti podnesene prve kaznene prijave protiv onih koji su pravili nerede u Stocu, a još se uvijek špekulira tko će sve biti optužen za nasilje koje se dogodilo. Pretpostavlja se kako će se među njima naći Salmir Kaplan i uži krug ljudi oko njega. I dok pravosuđe još istražuje ovaj slučaj, Središnje izborno povjerenstvo još nije odlučilo kada će se u Stocu ponovno održati lokalni izbori. Kako Večernjak doznaje, SIP čeka izvješće pravosudnih tijela kako bi proglasilo prekid izbora i mogao donijeti odluku o novima. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?