Hrvatska

Za nepoštivanje covid-potvrda kazne od 30.000 do 50.000 kuna

23.11.2021.
u 14:13

U Banskim dvorima održan je redoviti sastanak vladajuće većine. Novinarima se nakon sastanka obratio ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica.

“Definirali smo obvezu predočenja covid-potvrda u javnopravnim tijelima. Kroz pojam javnopravna tijela smo oubhvatili zakonodavno, izvršno i sudbeno tijelo, tijelo državne uprave, drugo državno tijelo, tijelo jedinice lokalne, pravne osobe koje imaju javne ovlasti i pravne osobe koje obavljaju javnu službu. Definirali smo i odgovorne osobe u tim tijelima”, rekao je Malenica. 

“Predvidjeli smo sankcije za odgovorne osobe koje ne poštuju odredbe ovog zakona. Dakle, novčane kazne u iznosu od 30.000 do 50.000 kuna i vjerujem da ćemo nakon istupa ministra Beroša potaknuti čelnike tijela i sve odgovorne osobe u tim tijelima državne uprave da poštuju odluke stožera i poštuju odredbe zakona. Zapravo smo svi zajedno u ovoj borbi da ova pandemija što prije prođe i da bude što manje zaraženih i što manje umrlih”, kazao je Malenica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije