Sveučilište u Mostaru

Za najrješenja u sklopu Hackathona by SUMIT nagrade u kriptovalutama

02.06.2021.
u 18:30

Od ukupno 51 škole koja je sudjelovala u projektu, u finale natjecanja Code challenge Hackathon by SUMIT prošlo je 15 timova iz 10 škola, a najbolji od njih bili su učenici Srednje strukovne škole iz Tomislavgrada: Blaž Perić, Salih Seferović, Petra Šola iz tima “Đumbir” sa svojim mentorom, nastavnikom Vinkom Kovačevićem, dok je drugo mjesto zauzeo tim “FC Fossilium” koji čine učenici Petar Krvavac, Matej Kraljević, Andro Buhač, Ivan Glibić s mentoricom, nastavnicom Silvijom Ćorić Džidić iz Gimnazije fra Grge Martića iz Mostara, piše Večernji list BiH. 

Učenici pred povjerenstvom

Treće mjesto zauzeo je tim “Sniženo vladanje” iz Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna koji su činili učenici Bruno Repić, David Vrgoč, Marko Mamić, Marko Tičinović pod vodstvom mentora, nastavnika Hrvoja Jukića. Više od 50 učenika iz 15 timova imalo je na raspolaganju pet minuta za prezentiranje svoje aplikacije stručnom žiriju koji su činili voditelj Ureda za projekte Sveučilišta u Mostaru doc. dr. Boris Crnokić, viši asistent Daniel Vasić iz SUMIT-a te Petar Lukić, izvršni direktor tvrtke IT odjel. Na početku natjecanja prigodno obraćanje imali su prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zdenko Klepić, voditelj SUMIT-a doc. dr. Tomislav Volarić te direktor tvrtke IT odjel Marko Laco, dok su organizatori Hackathona bili SUMIT i Udruga studenata Switch u suradnji sa srednjim školama u kojima se nastavni plan i program izvodi na hrvatskom jeziku.

Sve na SUM TV-u

Vrijedi istaknuti kako su nagrade koje su dodijeljene najboljim rješenjima iznosile ukupno 1500 KM u kriptovalutama.

Osnovni cilj projekta je potaknuti učenike na praktičnu primjenu znanja iz područja ICT-a, a cijela snimka Hackathona, zahvaljujući SUM TV-u, može se pogledati na službenoj web-stranici. Voditelj SUMIT-a doc. dr. Volarić zahvalio je svim natjecateljima i njihovim mentorima na sudjelovanju u natjecanju i najavio novi Hackathon za studente u studenome te naglasio kako će ovaj Hackathon za učenike postati tradicionalno natjecanje u svibnju.•

Ključne riječi
SUM

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?