Prodaja novogodišnjih aranžmana

Za najluđu noć traže gradove u regiji, destinacije u EU nisu više hit

17.12.2016.
u 08:00

Novogodišnja euforija je na pomolu, bilo da je riječ o proslavi na trgu, organiziranom dočeku u restoranu, u krugu obitelji i uz TV program ili romantičnom dočeku udvoje.

Budući da je do nove 2017. godine ostalo još malo, građani već uvelike kuju planove gdje će provesti najluđu noć, zbog čega je i uplata putovanja već počela.

Provod za mlade

Turističke agencije odavno nude novogodišnje aranžmane, a sudeći po dosadašnjem zanimanju, hit za proslavu najluđe noći je Budva. Kako su za Glas Srpske nedavno objasnili iz agencija, osim blizine, jedan od razloga zbog čega je Budva najpopularnije novogodišnje odredište je i to što je poznata po dobroj zabavi.

Odmor na plaži i proslava uz miris mora za mnoge su najbolji način da uđu u novu godinu, pa će je tako u Budvi dočekati stanovnici iz svih krajeva BiH. “Društvu sam predložila Budvu i većina je pristala pa idemo na putovanje. Neću kupovati novu odjeću, pa ću i tu uštedjeti nešto novca.

Kada se sve to usporedi s troškom koji bih imala za proslavu u nekom od banjolučkih kafića ili klubova, onda je svakako bolje spakirati kovčeg”, rekla je Dragana Stanić, studentica iz Banje Luke.

Iz turističkih agencija kazali su kako nisu bili ni pripremili novogodišnje ponude, a građani su ih već zvali kako bi provjerili gdje će biti organizirana putovanja.

Građani su najveće zanimanje iskazali za cijene aranžmana u Budvi i drugim destinacijama u regiji.

“To je u jednu ruku i utjecalo na odluku da organiziramo odlazak na proslavu u zemlje regije. Osim ovih noviteta, putnicima je na raspolaganju proslava Nove godine na Trgu svetog Marka u Veneciji uz obilazak Trsta i Verone. U ponudi je i nezaobilazna Budimpešta”, kazali su iz Turističke agencije “Vuković” iz Prijedora. Zanimanje za europske destinacije u odnosu na domaće iz godine u godinu sve je manje.

Za Budimpeštu, Veneciju i slične destinacije uglavnom se zanimaju oni koji žele obilaziti i upoznavati gradove, dok ljudi željni zabave i dobrog provoda radije biraju bliže destinacije.

Proslava i programi

Ponude za rezervacije za proslavu Nove godine raznovrsne su i oni koji žele i mogu si priuštiti nekoliko dana dobrog provoda svakako imaju što izabrati, od Temišvara, Budimpešte, Praga, Milana, Barcelone, Lisabona, ali i dalekih destinacija poput Tajlanda, Šri Lanke ili Kube.

Za dvije noći u Budvi s uključenim autobusnim prijevozom potrebno je izdvojiti 179 KM, u Beogradu 235 KM, u Budimpešti 229 KM. Za dva dana u Veneciji, također s uključenim prijevozom, potrebno je izdvojiti 229 KM. Za tri noći u Rimu građani BiH trebaju izdvojiti 399 KM, a isti aranžman u Beču stoji 269 KM.

Brojne turističke agencije već odavno su formirale cijene novogodišnjih aranžmana te najavile velika novogodišnja 
iznenađenja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?