Nevenko Herceg

Za najam prostora dajemo 1,2 mil. KM. Zato smo kupili Eru

28.06.2017.
u 11:00

Najnovije strateške odluke koje je donijela Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, 20 mjeseci njezina rada te daljnji prioriteti i planovi bili su povod razgovora s predsjednikom Vlade te županije Nevenkom Hercegom.

Na prošloj sjednici Vlade donijeli ste nekoliko važnih odluka za grad Mostar i županiju. Među njima je i odluka o kupnji hotela Ero. Možete li objasniti te odluke?

- Usvajanjem odluke o kupnji hotela Ero ostvarili smo jedan od naših prioritetnih ciljeva, a to je smještaj svih županijskih tijela uprave na jednu adresu. Tom odlukom otvaramo mogućnost, prije svega, funkcionalno unaprijediti javnu upravu, olakšati internu komunikaciju unutar nje te osigurati njezino jedinstvo kako bi ona bila što učinkovitija i dostupnija građanima, što joj i jest temeljna svrha. Naravno, odluka ima svoju “težinu” i u pogledu upravljanja javnim financijama jer dugoročno osigurava značajne uštede javnog novca. Podsjetit ću kako su se iz proračuna HNŽ-a samo na ime troškove smještaja županijskih institucija do sada izdvajala 1,2 milijuna KM na godišnjoj razini. Ti “tuđi” prostori uglavnom su stari i neuvjetni pa smo imali i visoke troškove njihova održavanja, zagrijavanja i hlađenja, što je značajno podizalo troškove “podstanarstva” županijske javne uprave. Cijena koju smo postigli za hotel Ero, uključujući i troškove njegova prilagođavanja administrativnim potrebama, takva je da omogućava da ratu kredita pokrivamo samo iz dosadašnjih godišnjih troškova najma desetaka tuđih prostora.

Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije