Lovstvo

Za divljač osigurali kamenu sol bogatu mineralima

01.02.2017.
u 08:00

Članovi Lovačkog društva “Sana” organizirali su veliku akciju prehrane divljači i tom prigodom je u više dijelova sanskoga lovišta odneseno više od 300 vreća kukuruza te velike količine sijena i kamene soli.

Riječ je o redovitim aktivnostima sanskih lovaca koje se odvijaju tijekom zimskoga razdoblja kada je lovostaj i zabrana lova na divljač. Prema riječima tajnika ove udruge Mesuda Aganovića, u ovim aktivnostima sudjeluju članovi svih lovačkih sekcija Lovačkoga društva “Sana”, a sva hrana za divljač nabavljena je sredstvima samoga društva.

- Sigurno je da je prehrana divljači u šumama u zimskome razdoblju iznimno važna, a posebice je značajno što smo za divljač osigurali kamenu sol jer je za životinje, u ovome zimskom razdoblju, vrlo bitno da unose minerale u organizam, istaknuo je tajnik Lovačke udruge Aganović.

Budući da je u grmečkim šumama vrlo visok snježni pokrivač te su niske temperature, njihovi stanovnici u takvim uvjetima teže dolaze do hrane te su ovakve akcije iznimno važne za opstanak divljači. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije