Borba protiv koronavirusa

Za cijepljenje se prijavilo više od 33.000 građana Sarajevske županije

cijepljenje
pixsell
01.04.2021.
u 11:12

Za cijepljenje protiv koronavirusa do sada su se elektronski prijavila 33.003 stanovnika iz Sarajevske županije. U međuvremenu je preuzeto još 540 elektronskih zdravstvenih knjižica.

Podatak o broju prijava za vakcinaciju je zaključno za danas do 8 sati. Podatak o broju preuzetih elektronskih zdravstvenih knjižica se odnosi na jučerašnji dan.

Ove informacije je za Klix potvrdio ministar zdravstva SŽ Haris Vranić. Ukazao je kako bi se mogla uraditi registracija građana koji nisu zdravstveno osigurani, a žele se cijepiti.

"Za sve one koji nisu nikako osigurani, iako ne znam da takvih ima, možemo organizirati da dođu u zavod, u poslovnicu i prijave se uz osobnu kartu i CIPS prijavu. Napravit ćemo listing i tako sve uvesti u sustav Zavoda za zdravstveno osiguranje. Ovo je jedna od opcija za one koji nisu osigurani", rekao je Vranić.

Podsjećamo, od 30. ožujka je moguća elektronska registracija stanovnika SŽ za cijepljenje protiv koronavirusa i to preko web stranice evakcina-registracija.ezoblak.ba.

Ministar Vranić je jučer obećao da će biti omogućena evidencija i osobama koje nemaju mogućnost da se elektronski prijave ili koje su informatički nepismene. Naglasio je da će obiteljski liječnici dobiti spiskove osoba starijih od 75 godina, a koji će zakazati njihovo cijepljenje.

Za internetsku prijavu je potrebna elektronska zdravstvena knjižica i zbog toga je povećan broj preuzetih knjižica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije