U svrhu jačanja kapaciteta

Za blindirana vozila i opremu 5,500.000 KM

14.05.2022.
u 11:11

U svrhu jačanja kapaciteta Uprave policije MUP-a Sarajevske županije, Vlada SŽ-a dala je suglasnost za nabavu nove opreme, čija je ukupna procijenjena vrijednost 5,500.000 KM.

Resorni ministar Admir Katica naveo je kako će biti nabavljena dva specijalno-taktička blindirana vozila za izvršavanje operativno-taktičkih poslova i zadataka pripadnika Sektora za policijsku podršku. Procijenjena vrijednost ove nabave je 2,700.000 KM. Sljedeća nabava realizirat će se u svrhu proširenja integriranog balističkog identifikacijskog sustava (IBIS). - Ovaj sustav predstavlja najsuvremenije uređaje koji nude rješenja na području forenzičke balistike, automatske i digitalne identifikacije tragova vatrenog oružja te razmjenu baza podataka na regionalnoj i međunarodnoj razini. IBIS se koristi u više od 80 država svijeta, gotovo u svim državama Europske unije te u nekoliko zemalja regije i primarni je sustav za balističku identifikaciju među policijskim agencijama, članicama Interpola. Većina agencija korisnice su i članice IBIN mreže posredstvom koje se razmjenjuju baze podataka. Napominjem da je prva faza provedbe spomenutog sustava uspješno realizirana u Upravi policije MUP-a Sarajevske županije. Procijenjena vrijednost ovog projekta je 1,800.000 KM - obrazložio je ministar Katica.

Nabava i uspostavljanje laboratorija za forenzičku DNK analizu također je iznimno važan projekt koji će MUP SŽ-a realizirati u ovoj godini. Zbog veličine teritorija i broja stanovnika u Sarajevskoj županiji, evidentan je i najveći broj počinjenih kaznenih djela u odnosu na druge županije. Procijenjena vrijednost ovog projekta je 1,000.000 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?