još je mnogo posla

Wilz: Očekujemo da vlasti ubrzaju put ka NATO-u

Giselle Wilz
11.12.2016.
u 10:06

Očekujemo od rukovodstva u Bosni i Hercegovini da ubrza aktivnosti na ispunjavanju uvjeta koje su postavili ministri vanjskih poslova NATO-a u Talinu u travnju 2010. godine, izjavila je za Avaz brigadni general Giselle Wilz, komandant Stožera NATO-a u BiH.

Po njezinim riječima, još je mnogo posla ostalo da bude urađeno da bi bila dosegnuta viša razina  sigurnosti građana BiH.

- Kada je riječ o akcijskom planu za članstvo, BiH je upućen poziv za MAP u travnju 2010. godine, ali Sjevernoatlansko vijeće neće prihvatiti prvi godišnji državni program dok sva nepokretna vojna imovina namijenjena budućim obrambenim potrebama ne bude uknjižena na državu BiH, da bi je koristilo Ministarstvo obrane BiH - istaknula je Wilz.

Stoga je, po njenom mišljenju, na vlastima BiH da postignu potreban dogovor o vojnoj imovini i da ga provedu u praksi.

- BiH je već 10 godina partner NATO-a i radi na brojnim zadacima vezanim za pristupanje NATO-u. Reforma obrane veliki je dio tih nastojanja, a Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH pokazali su veliku posvećenost kompleksnim zadacima izgradnje jedinstvenih oružanih snaga i razvoja sposobnosti za djelovanje sa snagama NATO-a - pojasnila je Wilz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije