Festival YouTube kulture

Wigemark pozvao mlade na njegovanje europskih vrijednosti i međusobno uvažavanje

25.11.2017.
u 16:06

U sklopu programa četvrtog izdanja Festivala YouTube kulture (Balkan Tube Fest - BTF), koji je u Sarajevu okupio veliki broj djece, mladih i njihovih roditelja iz zemlje i regije, danas je upriličena panel-dikskusija o temeljnim vrijednostima Europske unije (EU, uključujući promoviranje tolerancije i socijalne inkluzije.

Sudionike skupa pozdravio je šef Delegacije Europske unije (EU) u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU, veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark, istaknuvši da  potpora EU-a ovom i sličnim događajima proistječe iz uvjerenja da jednakost svih bez obzira na pripadnost po bilo kojoj osnovi, ili obilježju treba biti ideja-vodilja demokratskog razvoja i napretka.

Izrazio je zadovoljstvo što je u prilici družiti se sa zvijezdama YouTubea, mladim ljudima iz BiH i regije te promovirati istinske vrijednosti, suprotstavljajući se diskriminaciji, vršnjačkom nasilju, predrasudama i drugim društveno neprihvatljivim pojavama.

Wigemark je naglasio da se radi o vrijednostima koje su u temeljima EU-a, zalažaući se za načela partnerstva i ravnopravnosti što vrijede i za odnose između zemalja koji treba da se zasnivaju na uvažavanju i međusobnom razumjevanju.

- Vi pripadate Europskoj uniji - poručio je Wigemark, obraćajući se sudionicima, istovremeno ih upozoravajući da korištenje YouTube-a i drugih kanala tog tipa podrazumjevaju međusobno uvažavanje, bez govora mržnje, ili vrijeđanja drugih i drugačijih.

Pozvao je sudionike panel-diskusije da njeguju iskrenu komunikaciju i tako doprinesu kulturi dijaloga, podsjećajući ih na aktualni festivalski slogan „Ispeci pa reci“.         

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije