specijalni predstavnik EU u BiH

Wigemark: Fokusirati se na reforme i europski put BiH

Wigemark
09.02.2017.
u 10:45

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark upozorio je danas u Banjoj Luci na sve u BiH da se fokusiraju na reforme i europski put, a ne da se dižu tenzije i skreće pažnja nekim drugim pitanjima. 

- Zabilježeni porast tenzija ne donosi nikakvo dobro cjelokupnom procesu provođenja reformi, u kojem je BiH, gdje se provode zakonske i privrede reforme, a tu je i proces europskih integracija kroz popunjavanje Upitnika Europske komisije –rekao je Wigemark.

Svjedoci smo, kaže, da se spominju neka ustavnopravna pitanja, promjene izbornog zakona, federalizacija i drugo, a koja u ovom trenutku skreću pažnju s najvažnije stvari – privrede, odnosno ekonomije, gdje građani najviše žele vidjeti napredak.

Mišljenja je da su građani manje zainteresirani za ta ustavnopravna pitanja.

Na pitanje da li bi eventualno pokretanje tužbe BiH protiv Srbije za agresiju i genocid bilo legitimno, Wigemark je još jednom ponovio da fokus ostaje na europskim integracijama i provedbi socio-ekonomskih reformi.

- Doći će vrijeme, između ostalog, i na vašem europskom putu kada ćete te se neminovno morati baviti i ovim pitanjima o kojima se danas govori. Najiskrenije, ne znam zašto se sada, u ovom trenutku, ta pitanja potežu – rekao je šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije