Nakon prihvaćanja zahtjeva

Wigemark: Da nije bilo Čovića, ne bismo sada bili ovdje

MOSTAR, 21. rujna (FENA) - Ä?lan Predsjedni??tva BiH Dragan Ä?oviÄ? izjavio je u srijedu u Mostaru kako juÄ?era??nje europsko
22.09.2016.
u 08:00

Šef Izaslanstva EU i posebni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark pohvalio je hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čovića i njegove napore na putu BiH prema Europskoj uniji. “Moram reći kako da nije bilo Čovića, koji je insistirao da u veljači preda zahtjev za članstvo, mi danas ne bismo bili ovdje ni razgovarali o dobrim vijestima koje su došle”, kazao je Wigemark jučer u Mostaru nakon sastanka s Čovićem. Kako je kazao, i “tada je bilo skeptika koji su sumnjali da BiH može napraviti iskorak”. “Ali, nakon odluke iz Bruxellesa nadam se da je mnogo manje takvih skeptika. Ono što ovoj zemlji treba je više optimizma i okretanja prema budućnosti, umjesto izazivanja umjetnih problema. Zahvaljujem Čoviću na njegovim naporima i optimizmu”, dodao je on. Kako je kazao, ovo je početak nove faze u odnosima EU i BiH. “Naši odnosi će se konkretizirati. U idućem razdoblju važno je da neka pitanja koja su tehničke prirode ne postaju taoci nacionalne politike”, kazao je šef Izaslanstva EU i posebni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark te dodao da nakon izbora svi u BiH moraju biti konstruktivni. Čović je kazao da su svi svjesni odnosa u BiH, ali da ništa nije nemoguće ako odlučimo raditi zajedno.

“Pričekat ćemo da se završe lokalni izbori, ali odmah nakon toga napravit ćemo niz sastanaka gdje ćemo redefinirati planove. Otvorena pitanja su stvarno rješiva, u našim su rukama, a imamo potporu izvana u našim planovima. “Male lokalne teme ne smiju zasjeniti euroatlantski put. Priču o predmetu “Sejdić-Finci” moramo riješiti u sljedećih šest mjeseci. Mislim i na jako puno odluka Ustavnog suda BiH, tu je i Grad Mostar, ali uvjeravam vas da je to isključivo u našim rukama”, dodao je Čović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije