Šef Delegacije EU u BiH

Wigemark: Budućnost BiH je nesumnjivo u EU

Wigemark:
25.03.2017.
u 13:00

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gumnar Wigemark izjavio je da je budućnost BiH nesumnjivo u EU.

– Nastavit ćemo surađivati s vlastima, civilnim društvom, medijima i građanima BiH na ostvarenju težnji da se pridruži EU obitelji – rekao je Wigemark povodom 25. ožujka, kada EU obilježava 60 godina od potpisivanja Rimskog ugovora koji predstavlja prvi korak ka ujedinjenoj Europi.

Podsjećajući da je BiH najnovija europska zemlja koja je predala zahtjev za članstvo u Uniji, Wigemark je naglasio da je to dokaz snažne potrebe za ujedinjenim europskim kontinentom.

Prema njegovim riječima, EU je duboko uvjerena da će promjena koja je potrebna da bi BiH postala njena članica istinski poboljšati živote građana ove zemlje.

Šef Delegacije EU konstatirao je da svijet prolazi kroz razdoblje velike neizvjesnosti i da se globalna ravnoteža moći pomjera, a međunarodni poredak zasnovan na pravilima prečesto dovodi u pitanje.

– EU će sve više biti vitalna snaga u očuvanju i jačanju globalnog poretka, kazao je Wigemark, navodeći da je EU druga svjetska ekonomija, te da u razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć ulaže više od ostatka svijeta zajedno.

Prema Wigemarkovim riječima, EU je sve aktivnija kao globalni pružatelj sigurnosti.

– EU jeste i nastavit će da bude snažna, kooperativna i pouzdana sila. Naši partneri znaju za što se zalažemo – zaključio je Wigemark u autorskom tekstu objavljenom na stranici Delegacije EU u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?