Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vuković otvorio vježbu o borbi protiv nasilnog ekstremizma

Interaktivna vježba, u kojoj sudjeluje širok odabir međusektorskih, međuvladinih i predstavnika civilnog društva iz BiH i regije, bavi se proučavanjem sve većeg problema nasilnog ekstremizma u BiH
03. ožujka 2016. u 13:16 0 komentara 203 prikaza
Vjekoslav Vukovic

Misija OSCE-a u BiH u suradnji s Ministarstvom sigurnosti BiH i uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu organizirali su dvodnevnu simulacijsku vježbu na Jahorini.

Ova interaktivna vježba, u kojoj sudjeluje širok odabir međusektorskih, međuvladinih i predstavnika civilnog društva iz BiH i regije, bavi se proučavanjem sve većeg problema nasilnog ekstremizma u Bosni i Hercegovini.  

Sudionici su iznosili razmatrali različite stavove i ideje o načinu na koji Bosna i Hercegovina može odgovoriti sigurnosnim izazovima koje predstavlja nasilni ekstremizam. 

U ime Ministarstva sigurnosti vježbu je otvorio pomoćnik ministra Vjekoslav Vuković. Tijekom ovog skupa prepoznati su napori koje je u proteklom razdoblju Ministarstvo sigurnosti BiH poduzimalo u ovoj oblasti. Također, Strategija BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma od sudionika vježbe ocijenjena je kao jedan od boljih dokumenata u regiji, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.