nakon otkazanog posjeta

Vučić uputio pismo Dodiku, evo što mu je poručio

05.10.2018.
u 10:47

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, nakon što je otkazao posjet Istočnom Sarajevu koji je bilo zakazan za danas, uputio je pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

U pismu je naveo kako mu je iskreno žao što neće moći sudjelovati u, kako je kazao, važnoj i veličanstvenoj svečanosti otvaranja bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu, kao ni u prilici da s njim razgovara o brojnim zajedničkim projektima i podršci Srbije Republici Srpskoj i njezinom narodu, prenose beogradski mediji. 

"U potpunosti razumijem to što ste od mene tražili da danas ne prisustvujem događaju koji smo dugo i temeljno pripremali, i to, poštovani predsjedniče, govori o vašoj odgovornosti i brizi za cjelinu interesa srpskog naroda. Napadi kojima je Srbija bila izložena tijekom izborne kampanje u Bosni i Hercegovini, nisu nikakva novost", napisao je Vučić, a prenijela je služba za informiranje predsjednika Srbije. 

Srbijanski predsjednik ocjenjuje kako je novost da su u tim napadima i optužbama sudjelovali i neki srpski političari i analitičari, računajući da će time dobiti širu podršku dijela međunarodne zajednice u ostvarenju osobnih interesa. 

"Svejedno, zahvalan sam vama na razumijevanju, a posebno sam zahvalan našem narodu u Srpskoj, koji voli Srbiju, i obećavam vam da će pomoć i razvojna podrška Srbije Srpskoj biti samo veća i snažnija", napisao je Vučić. 

On se osvrnuo i na posjet hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini, uoči Općih izbora zakazanih za 7. listopada. 

"Uostalom, poštovani predsjedniče, u Bosnu i Hercegovinu, u izbornu kampanju, stigao je i hrvatski premijer Plenković, ali gotovo nitko, pogotovo ne iz Europske unije, nije optužio Hrvatsku za miješanje u unutarnje stvari BiH, kao što nitko nije optuživao Sarajevo za miješanje u stvari drugih država čiji su lideri kretali u izborne kampanje upravo iz glavnog grada Bosne i Hercegovine", naveo je Vučić i dodao: "I vama i meni je sasvim jasno da postoji dežurni krivac, a to smo mi Srbi". 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?