Predsjednik Srbije

Vučić: Bojim se da nam 2024. donosi mnogo više sukoba i nemira u RS-u i na Kosovu

Aleksandar Vučić
PIXSELL
20.11.2023.
u 17:27

"Važno je sačuvati mir, ponekad i ispod kamena da se sakrijemo, i čekati pravi trenutak da s istinom i pravdom izađemo pred svijet", kazao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da će dolazeća 2024. godina biti najteža u suvremenoj povijesti Srbije, kazavši da se boji za nemire u Republici Srpskoj i na Kosovu.

"Bojim se da nam ta godina donosi mnogo više sukoba i nemira nego što je prethodna pa i ova, mislim na svaku vrstu ugroženosti u Republici Srpskoj, na Kosovu i u drugim dijelovima regije", naveo je Vučić dodajući kako je važno je "doći do zajedničkih imenitelja kako sačuvati svoju zemlju i svoju slobodu.", prenosi Klix.ba.

Vučić je, obrazlažući ovu procjenu, naveo da se u siječnju održavaju izbori u Tajvanu, krajem 2024. u Americi, i ti će izbori zajednu sa ruskim, vjerojatno i ukrajinskim, "predstavljati priliku za promjene ili novo uspostavljanje vrijednosti na globalnoj političkoj razini."

Prema njegovim riječima, te promjene odvijat će se u eri društvenih mreža, kada je najvažnija stvar postalo dodvoravanje javnosti ili sticanje lajkova, i zato se boji da će 2024. godina biti "mnogo lošija za svijet pa i za Srbe".

"U eri suvremenog svijeta nitko nikome popusti neće, čak poštivanje drugih stavova gotovo da više ne postoji, ono što mi se čini da je naš izlaz jeste da inzistiramo na kompromisnim rješenjima, iako znamo da ih neće biti, iako znamo da ih oni koji bi željeli da određuju sudbinu svijeta ne žele", napomenuo je Vučić.

U tom kontekstu je objasnio kako je imao dileme kako da vodi državnu i nacionalnu politiku, ali i da je kupovina vremena u nemogućem nastojanju da se postigne kompromis, "bolje nego odricanje od onog od čega se ne smije odreći."

"Zato je važno sačuvati mir, ponekad i ispod kamena da se sakrijemo, i čekati pravi trenutak da s istinom i pravdom izađemo pred svijet i da dobijemo poštivanje svijeta", kazao je Vučić na obilježavanju 182. godišnjice Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU).

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije