sjednica

VSTVBiH imenovao nositelje pravosudnih funkcija

11.05.2017.
u 13:24

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH je, tijekom drugog dana sjednice, koja se održava 10. i 11. svibnja u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na razini Federacije BiH, imenovani su: Katica Jozak-Mađar, na poziciju predsjednika Županijskog suda u Novom Travniku; Amela Sinanović, na poziciju suca u Općinski sud u Zenici; Edita Velagić, na poziciju suca u Općinski sud u Tuzli; Jasmin Junuzović, na poziciju suca u Općinski sud u Tuzli; Senad Murtić, na poziciju dodatnog suca u Općinski sud u Kaknju; Adnana Džaferović, na poziciju stručnog suradnika u Općinski sud u Sarajevu; Miroslav Savić, na poziciju stručnog suradnika u Općinski sud u Sarajevu i Nerma Hadžibegić, na poziciju stručnog suradnika u Općinski sud u Sarajevu.

Na razini Republike Srpske, imenovani su: Nedeljka Eror, na poziciju suca u Okružni sud u Prijedoru; Mirjana Miodragović Basrak, na poziciju suca u Okružni sud u Prijedoru; Drena Marin, na poziciju suca u Okružni sud u Prijedoru; Jasminka Baštinac, na poziciju suca u Okružni sud u Prijedoru; Radomir Janjić, na poziciju suca u Okružni sud u Prijedoru; Vukašin Kondić, na poziciju tužitelja u Okružno javno tužiteljstvo u Prijedoru; Ljubo Macanović, na poziciju tužitelja u Okružno javno tužiteljstvo u Prijedoru; Damir Muminović, na poziciju tužitelja u Okružno javno tužiteljstvo u Prijedoru i Irman Dedić, na poziciju tužitelja u Okružno javno tužiteljstvo u Prijedoru. 

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja izvan posla, profesionalne nepristranosti, ugleda, rukovodnih i organizacijskih sposobnosti.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. lipnja ove godine, priopćeno je iz VSTVBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije