VSTV imenovao nositelje prvosudnih funkcija

29.09.2023.
u 10:27

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH)  tijekom redovnite sjednice  27. i 28. rujna donijelo je odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: 

Dženana Brković, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Zenici; Envera Kukić, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Banovićima; Muhamed Vejzović, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Srebreniku; Ankica Čuljak, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Ljubuškom; Jasmina Miljković, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Velikoj Kladuši; Antonela Đaković, na poziciju sudca Općinskog suda u Tuzli;

Naida Tabaković imenovana je na poziciju sutkinje Županijskog suda u Sarajevu; Edina Kršlak, na poziciju sutkinje Županijskog suda u Sarajevu; Emina Husaković, na poziciju sutkinje Županijskog suda u Sarajevu; Adi Isaković, na poziciju sudca Županijskog suda u Sarajevu; Jasmina Sazdovski, na poziciju sutkinje Županijskog suda u Sarajevu; Elma Zorabdić, na poziciju sutkinje Županijskog suda u Sarajevu; Ajna Avdispahić-Đonko, na poziciju sutkinje Županijskog suda u Sarajevu; Suada Kahrić, na poziciju tužiteljice Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije; Sanela Galešić, na poziciju tužiteljice Županijskog tužilaštva Sarajevske županije; Sanja Lozančić, na poziciju tužiteljice Županijskog tužilaštva Srednjobosanske županije.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su: 

Marela Jevtović, na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Banja Luci; Dragan Vujec, na poziciju sudca Osnovnog suda u Banja Luci; Ljiljana Santrač, na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Banja Luci; Alma Salkić-Mijić, na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Sokocu; Sabina Čankušić Čamo, na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Sokocu.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 23.10.2023. godine. 

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja izvan posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTVBiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova, saopćeno je iz tog vijeća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije