BOLJA ORGANIZACIJA

Vrijeme je za proljetno čišćenje: Evo kako lakše organizirati ormar i riješiti se viška odjeće!

ormar
12.04.2022.
u 07:34

Ako vam nedostaje prostora, upotrijebite vrećice za vakuumsko pakiranje da spakirate svoju odjeću izvan sezone.

Ako već niste, sad je idealno vrijeme da pospremite svoju zimsku odjeću i pripremite se za toplija vremena, a  Metro donosi nekoliko savjeta stručnjaka o tome kako se probiti kroz kaos prepunih garderoba...

Razmislite 'zašto'

Prije nego što počnete, razmislite što vam je cilj: garderoba koja se sastoji isključivo od sezonski primjerenih komada, lakše pronalaženje odjeće ili mijenjanje kupovnih navika. Držite se onog što želite postići, da ostanete usredotočeni i motivirani.

Isprobajte stvari

Ponekad zaboravimo kako nam neki odjevni predmet stoji i odlučimo ga zadržati ili baciti na temelju njegova izgleda na vješalici. Oblačenje će vam pomoći da se sjetite zašto ste to uopće kupili, što je ključ za zadržavanje odjeće koju namjeravate nositi.

Podijelite odjeću na kategorije

Iako je možda primamljivo izvući sve iz ormara, taj će vam pristup brže umoriti i dovesti do odluka zbog kojih ćete kasnije požaliti. Kako biste to izbjegli, sortirajte jednu po jednu kategoriju odjeće.

Postavite si ograničenja

Zadajte si cilj koliko odjevnih predmeta želite zadržati u svakoj kategoriji i toga se držite.

Očistite i ormar

Ostavite po strani svu odjeću koju treba popraviti, kemijsko očistiti ili oprati i upotrijebite vrećice za vakuumsko pakiranje za odjeću van sezone. One se mogu spremiti ispod kreveta ili na vrh ormara, tako da ih možete zamijeniti kada se godišnja doba promijene. Održavajte ih svježima tako da uz odjeću ubacite i vrećicu s mirisima.

Čuvajte svestrane komade

Drugi način da saznate je li neki komad odjeće vrijedan prostora u ormaru je da se zapitate s čime ga možete nositi; ako s njim ne možete kreirati nekoliko outfita, koliko ćete ga često zapravo nositi? Čuvajte samo svestrane komade, a ostale izbacite iz ormara.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije