Ismir Jusko

Vrijeme je za izmjene Zakona o maloljetničkoj delikvenciji

ismir jusko
04.01.2016.
u 11:25

Ministar unutarnjih poslova Sarajevske županije Ismir Jusko prvi radni dan u 2016. godini počeo je gostovanjem u emisiji “Danas” BH radija 1 odgovarajući na aktualna pitanja iz domena maloljetničke delinkvencije, sigurnosti, borbe protiv terorizma, Zakona o MUP-u itd.

Ministarstvo je završilo svoj dio posla u vezi s istragom samoubojstva maloljetnog M.R. i predmet proslijedilo županijskom Tužiteljstvu.

Jusko je naglasio da se određeni Zakoni moraju modificirati posebno kada je u pitanju vršnjačko nasilje i maloljetna delinkvencija.

- Postoji takozvani sustav individualizacije kazne što znači da osobu koja je počinila određeno krivično djelo, kao što je npr. vršnjačko nasilje, kada je kaznite za odgovarajući način, vi automatski šaljete svima ostalima signal što se događa kada se napravi takvo djelo. Automatski vi tim pristupom represivnog djelovanja preventivno utječete na sve ostale, kazao je Jusko.

- Definitivno je vrijeme za izmjene Zakona o maloljetničkoj delikvenciji. Ovaj Zakon treba da se pooštri jer je naša kaznena politika izuzetno loša, a mora djelovati i preventivno i represivno - izjavio je Jusko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije