prognoza

Vrijeme do kraja godine: U nekim dijelovima će padati snijeg

snijeg
14.12.2021.
u 20:12

Do kraja ovog mjeseca ne očekuju se značajne promjene vremenskih prilika - iduća dva tjedna bit će oblačno, a na planinama će padati snijeg, najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nastavku ovog mjeseca bez važnijih promjena vremenskih prilika na prostoru Bosne i Hercegovine. Umjereno do pretežito oblačno s povremenim slabim padavinama, preovladavat će u Bosni.

Padaline će u nižim predjelima biti većinom u obliku kiše, a u nešto višim područjima kiša bi mogla prelaziti u susnježicu i u snijeg. Na planinama, očekivane padaline bit će u obliku snijega. Kiša bi se u dodiru s tlom mogla smrzavati stoga pazite na poledicu, piše Klix.ba. 

Uz promjenjivu naoblaku i sa znatno više sunčanih sati, padaline na području južne Hercegovine će izostati. Jutarnje temperature će sredinom tjedna biti nešto niže u odnosu na prosječne, a najviše dnevne će u većini krajeva biti pozitivne. Puhat će pretežito slab vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Minimalne jutarnje temperature zraka u iduća dva dana varirat će od -8 stupnjeva do -2 stupnja u središnjim i sjevernim područjima Bosne i do 2 stupnja celzijusa. Na jugu zemlje do 6 stupnjeva. Najviše dnevne temperature između 0 i 5 u Bosni do 10 stupnjeva u Hercegovini. U drugom dijelu tjedna minimalne temperature od -3 stupnja, a maksimalne dnevne do 12 stupnjeva.

Za dane vikenda 18. i 19. prosinca, kao i početkom sljedećeg tjedna prema dostupnim prognostičkim materijalima očekuje se pretežito oblačno vrijeme s snijegom u većem dijelu zemlje.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -8 stupnjeva i -3 stupnja u Bosni, do 4 stupnja u Hercegovini. U istočnim područjima Bosne jutarnje temperature moguće su i do -11 stupnjeva celzija. Maksimalne dnevne temperature varirat će između -5 i 1 stupanj u Bosni, do 5 u Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?