Jusko:

Vrednovanje Save u privrednom smislu nemoguće bez uređenja plovnog puta

sastanak
01.06.2016.
u 13:39

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko sudjelovao je danas na šestom sastanku strana Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save u Beogradu, priopćeno je iz tog ministarstva.

Razmotren je napredak u provođenju ovog sporazuma te važna pitanja u vezi s upravljanjem poplavama, obnovom plovidbe na Savi te smjernicama za dalju suradnju država u njenom slivu.

- Bosna i Hercegovina jedna je od ravnopravnih članica Okvirnog sporazuma i koordinator aktivnosti svih projekata koji se realiziraju u okviru Savske komisije, a već iduće godine preuzima predsjedavanje ovom komisijom. Treba naglasiti da vrednovanje vrijednosti rijeke Save i njenih priobalnih područja, u privrednom smislu, nije moguće bez uređenja čitavog savskog plovnog puta.

Značajno je spomenuti i evidentan napredak u održavanju sistema obilježavanja plovnog puta Save na bh. dionicama. Kontrola, čišćenje i redovni obilasci obalnih i plovnih oznaka na plovnom putu doprinose održavanju sistema obilježavanja te svakako podizanju stupnja sigurnosti plovidbe.

Na žalost, još uvijek je aktualno pitanje deminiranja preostalih područja oko oznaka plovnog puta, a prioritet je u smislu uklanjanja sumnjivih lokacija i opasnosti iz svakodnevnog života i donošenja u trenutnim okolnostima odgovarajućih rješenja, sve u cilju da ova tematika što prije ostane iza nas - kazao je Jusko.

Države potpisnice sporazuma o slivu rijeke Save, BiH, Hrvatska, Slovenija i Srbija potpuno su prihvatile Deklaraciju na ovom sastanku s jasnim smjernicama u postizanju ciljeva, kako u području plovidbe, tako i održivog upravljanja vodenim resursima u slivu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije