ZANIMLJIVO

Volite li više pse ili mačke? Nova istraživanja pokazala što to govori o vašem karakteru

shutterstock
16.06.2021.
u 15:26

Dva istraživanja bavila su se ovom temom i otkrila zanimljive rezultate.

Istraživači sa Sveučilišta Carroll analizirali su 600 studenata, a prvo postavljeno pitanje bilo je vrlo jednostavno - vole li više pse ili mačke i zašto? 

Njih 60 posto odabralo je pse, 11 posto mačke, a preostalih 29 posto podijelilo se na ljubitelje obje vrste i na one kojima ni psi ni mačke nisu značajno dragi.

Zanimljivi podatak iz istraživanja je da su obožavatelji mačaka postigli bolje rezultate na testovima inteligencije u odnosu na obožavatelje pasa, ali cijelo istraživanje provedeno je na studentima starije dobi, pa su rezultati nepoznati za bilo koju drugu dobnu skupinu. Otkrili su dalje i koje su razlike u osobnosti ove dvije vrste ljudi.

Ljubitelji pasa su i ljubitelji prirode, društva, vole razgovarati s ljudima, voditi svog psa svugdje i otvoreniji su. S druge strane, ljubitelji mačaka su osjetljiviji, introvertiraniji, više vole provoditi vrijeme kod kuće radeći stvari koje ih opuštaju poput čitanja knjige.

Još jedan tim istraživača bavio se istom temom - na koledžu Manhattanville u Harrisonu u New Yorku okupili su 263 sudionika u dobi od 19 do 68 godina. Sudionici su odgovarali na pitanja o vlasništvu kućnih ljubimaca, njihovoj osobnosti i vlastitoj dobrobiti, prenosi Your Tango.

Osim što su ljudi generalno zadovoljniji kada imaju kućne ljubimce, čini se kako više sreće svojim vlasnicima donose psi nego mačke. "Oni koji imaju pse su puno manje neurotični i ugodniji ljudi", rekla je Katherine Jacobs Bao, jedna od autorica istraživanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?