MLJAAC!

Volite Jaffa kekse? Imamo recept za jednostavnu Jaffa tortu gotovu u nekoliko minuta

Foto: Facebook
1/2
07.04.2020.
u 09:10

Zbog pandemije koronavirusa, sve više ljudi ostaje doma i okušava se u pečenju raznih slastica. Na društvenim mrežama stalno se dijele novi recepti za jednostavne i brze kolače i torte, a jedna žena podijelila je svoj recept kako napraviti veliki Jaffa keks, to jest tortu koja je napravljena kao Jaffa keks, prenosi ladbible.com.

Vanessa Cassidy podijelila je fotografiju svoje torte u Facebook grupi Rate My Plate gdje je brzo postala hit među drugim korisnicima. Većina ih je bila oduševljena i rekla je kako će brzo isprobati njezin recept, a neki su dijelili fotografije svojih Jaffa torti. 

Za ovu tortu potrebno je sto grama maslaca, šećera i brašna, prašak za pecivo, žele od naranče i čokolada. Prvo što trebate napraviti je pomiješati maslac, šećer, brašno i prašak za pecivo te staviti biskvit da se peče u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijusa te izvaditi nakon što drvenim štapićem provjerite pečenost.

Foto: Daniel Pavlić

Zatim na biskvit stavite žele od naranče u sredinu, tako da rubovi ostanu prazni. Nakon toga otopite čokoladu te je prelijte po cijeloj torti. Kada se torta ohladi, spremna je za posluživanje. Možete je dodatno ukrasiti, ali ako želite originalan Jaffa keks, ostavite je bez ukrasa i dodataka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije