recept

Voliš kokos? Onda će te ovi kolačići od samo tri sastojka oduševiti

Shutterstock
29.10.2020.
u 20:48

Inače ovi kolačići zadovoljavaju sve populatne kriterije prehrane: imaju malo ugljikohidrata, keto su, paleo, a i veganski ako ne upotrijebiš med nego neki drugi zaslađivač poput agavinog sirupa, piše miss7.24sata.hr.

Sastojci: 

3 šalice kokosovog brašna 
1 šalica kokosovog ulja 
1/4 šalica bilo kojeg tekućeg zaslađivača po izboru

Priprema: 
1. U veliku posudu za miješanje usipaj nezaslađeno kokosovo brašno. 
2. Kokosovo ulje rastopi u mikrovalnom pećnici (potrebno je samo nekoliko sekundi) pa primiješaj kokosu. Kokosovo ulje postoji u dvije varijante, bez okusa i mirisa na kokos ili s mirisom i aromom kokosa. Možeš koristiti bilo koje, ali, naravno, ovo s okusom dat će i jaču aromu kolačićima.  
3. Dodaj i tekući zaslađivač po izboru. To može biti med, agavin sirup, javorov sirup... 
4. Miješaj dok se ne stvori homogena masa. Ako je masa previše mrvičasta, odnosno ne spaja se lijepo, dodaj malo vode ili još zaslađivača, ovisno koliko slatke kekse želiš. 
5. Prebaci smjesu u lim veličine, otprilike 20x24cm obloženu papirom za pečenje. Navlaži ruke pa smjesu lijepo utisni i poravnaj 
6. Stavi u hladnjak ili zamrzivač da očvrsne. Nakon toga nareži kolač na kocke i i uživaj.

Ovi kokosovi kolači bez pečenja mogu se pokriveni držati na sobnoj temperaturi do sedam dana. U hladnjaku mogu stajati mjesec dana, a zamrznuti do dva mjeseca. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije