Istražili smo - što se sve prodaje na internetu

Vojničke odore prodaju po 60, puške 200 do 4000, opremu za špijune po cijeni od 50 KM

13.12.2017.
u 21:45

Online dućani dostupni su svima, a zbog praktičnosti i brojnih drugih prednosti u odnosu na klasičnu trgovinu, iznimno su popularni.

Jednim klikom do...

Iako zvuči nevjerojatno, jednostavnim klikom miša na internetu možete doći do rabljenog oružja ili špijunske opreme koje se vrlo lako može pretvoriti u opasno oružje. A osim oružja, moguće je kupiti i razne odore. To su otkrili i kriminalci koji se sve češće služe tom vrste trgovine.

Pretražujući stranicu Olx.ba, u rubrici “odjeća” može se pronaći najraznovrsniju ponudu vojne i policijske opreme. Od odora, do pancira, taktičkih odora, različitih amblema FUP-a, Granične policije BiH, MUP-ova…

Tako jedan ponuđač iz Živinica navodi da prodaje odoru Oružanih snaga BiH, a u svom oglasu je čak i objavio službeni videospot OS BiH, piše radio Sarajevo.ba.

- Ovo je odora koju koriste pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine dok izvršavaju svoje svakodnevne zadatke. U potpuno je novom stanju. Pod tom odorom podrazumijevaju se vojna bluza i vojne hlače. Dimenzija odore idealna je za visinu od 180 cm do 190 cm i za kilažu od 80 kg do 92 kg. Veličina je između XL i XXL - navodi se u oglasu.

Osim odore Oružanih snaga BiH, moguće je kupiti i vojnu jaknu njemačke vojske, koju je ponudio prodavač iz Tuzle. U jednom oglasu prodavač iz Vogošće nudi odoru Armije BiH po cijeni od 60 KM.

U ostalim oglasima mogu se pronaći odore Vojske RS-a, pa čak i američka vojna odora. Osim bogate ponude odora, u oglasnicima se mogu kupiti i naprtnjače JNA po cijeni od 10 KM po komadu, torbice za plinske maske, koje stoje 3 marke po komadu, a torbicu prve pomoći moguće je kupiti po cijeni od 5 maraka.

Puške, suzavci...

U oglasu koji je postavio ponuđač iz Zenice navodi se kako prodaje raznovrsnu vojnu opremu, pogodnu za airsoft, IPSC streljaštvo, lov, paintball, zaštitarske agencije, policajce…

- Na prodaju su pancirni prsluci različitih tipova, pancirne kacige, vojne naočale, hlače, jakne, košulje, odore, čizme. Oprema je originalna i kupljena je u kolekcionarske svrhe, tako da nije korištena, a riječ je o profesionalnoj opremi vrhunske kvalitete kakvu koriste najelitnije specijalne jedinice diljem svijeta - navedeno je.

U kategoriji oružja također se nudi bogata ponuda. Tako pištolj Bretta, Mod. 70, 7,65 mm, u oglasniku stoji 190 KM. Prodavač iz Bijeljine jučer je stavio oglas u kojem prodaje pištolj plašljivac od 9 mm po cijeni od 250 KM, uz dodatni opis kako je pištolj kao nov, bez “packe”.

Osim pištolja, nude se i razne vrste pušaka. Tako se kombinirane lovačke puške mogu kupiti po cijeni od 950 pa sve do visokih 3840 KM, ovisno o želji kupca. Streljivo za oružje nudi se po minimalnoj cijeni od 0,70 KM po komadu.

Cijena suzavca je od 10 do 30 KM, bokser možete kupiti za 5 maraka, a raznu špijunsku opremu od 10 do 50 maraka. •     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije