uhićen 2014. godine

Vođa vehabija u BiH Bilal Bosnić danas izlazi na slobodu

Agencije
03.09.2021.
u 07:02

Neformalni vođa vehabija u BiH Bilal Bosnić, kojeg je Sud Bosne i Hercegovine pravomoćno osudio na sedam godina zatvora zbog javnog poticanja na terorističke aktivnosti, danas izlazi na slobodu.

Bosnić je uhićen 2014. godine u svojoj kući u Bužimu, u pritvoru je tijekom suđenja za vrbovanje bh. mladića za ratovanje u Siriji i Iraku proveo dvije godine, koje su mu uračunate u kaznu, piše Avaz

Pravomoćno je osuđen 2016. On je službeno uhićen 3. rujna 2014., u akciji „Damask“ pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a na slobodi je proveo svega pet dana, jer ga je Sud po žalbi Tužiteljstva BiH nakon ukidanja pritvora vratio u samicu.

Posljednje dane, točnije nešto manje od mjesec dana, služi u novom zatvoru u Vojkovićima. On je gotovo šest godina i sedam mjesec odležao u Zenici, u Paviljonu 4.

Ranije je Bosnić, a što je nedavno potvrdio i njegov odvjetnik Adil Lozo, imao namjeru, nakon dvije trećine odslužene kazne, tražiti prijevremenu slobodu, ali je izmjenama zakona ta mogućnost otpala.

Bosniću je prije dva mjeseca odbijena apelacija koja je poslana Europskom sudu za ljudska prava na pravičnost postupka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?