Nezapamćeno nevrijeme u Teočaku

Voda nosila automobile, šteta veća od proračuna općine

nevrijeme u Teočaku
Avaz
09.06.2023.
u 18:51

Voda je nosila sve pred sobom, a nastala šteta mjeri se u milijunskim iznosima

Snimke iz Teočaka na kojima bujica nosi automobil u četvrtak navečer obišle su regiju. Nakon dramatične noći zbraja se šteta, nastava u školama je obustavljena, a vodoopskrba je otežana. Nakon bujičnih poplava Općina Teočak proglasila je stanje elementarne nepogode, piše Večernji list BiH.

Jedva se spasio

Iza mještana Teočaka, posebno onih koji su nastanjeni u naselju Snježnica, bila je neprospavana noć zbog razornih poplava koje su zadesile ovo područje. Voda je nosila sve pred sobom, a nastala šteta mjeri se u milijunskim iznosima. Kako je kazao načelnik Teočaka Tajib Muminović, šteta je višemilijunska, veća od proračuna ove općine. Zastrašujuća bujica nosila je sve pred sobom, pa i automobile. U jednom od njih, u trenutku kad ga je bujica odnijela, nalazio se i vozač Sadija Murtić. Kako je kazao u razgovoru za N1, sekunde su ga dijelile od smrti. - To se dogodilo samo Bog zna kako. To su sekunde. Išao sam iz centra i stao na zavoju. Vidim kako voda ide odozgo sve jače. Preko puta su stajala dvojica muškaraca i pokušao sam pobjeći prema brdu. Vidio sam drugi auto pored sebe. Samo što sam pokušao pobjeći, gotovo. Odmah me bacilo u ogradu i počelo okretati. Šest puta me okrenulo. Znam da me čeka smrt. Preskočim na stražnje sjedište, kao da mi je netko rekao. Kada je auto krenuo natrag i okrenuo me. Iskočio sam i čuo narod kako viče: “Evo ga, živ je” - kazao je Murtić. Kaže da ga je tek poslije obuzeo pravi strah. - Poslije sam nazvao kući da javim da sam živ i tek onda me obuzeo strah. Nisam čitavu noć zaspao, što je sve moglo biti. Ali, hvala Bogu, dobro je - kazao je. Voda je uništila potporne zidove i devastirala lokalno groblje. Najteže stanje i najveće štete su u Snježnici.

Kiše se nastavljaju

- To je bila strašna tragedija. Sjedili smo kući, gledali emisiju, odjednom se čuo strašni huk. Pogledali smo kroz prozor što se događa. Odozgo je naišla jaka bujica vode. Voda je sve više nadolazila. U jednom trenutku vidio sam da mog auta više nema. Automobil je potpuno uništen. Iznad kuće je otišao potporni zid, imamo dosta štete. Najbitnije je da smo živi i zdravi - kazao je za N1 Fikret Hasanović. Kontinuirane kišne oborine u posljednjih mjesec dana stvaraju probleme diljem BiH i regije. Poplave se događaju u gradovima u kojima ni najstariji mještani ne pamte nešto slično. Nažalost, oborine neće prestati ni u idućim danima. Diljem BiH nastavlja se razdoblje nestabilnih vremenskih prilika, objavio je FHMZ BiH u prognozi od 9. do 22. lipnja. Svaki dan mogući su kiša, grmljavina, a lokalno je moguće da bude izraženih pljuskova i tuče. I tijekom sljedećeg tjedna, od 12. lipnja, u BiH će se zadržati nestabilno vrijeme. Tijekom dana i dalje su moguće oborine u vidu kiše i izraženijih pljuskova s grmljavinom. - Stabilno razdoblje i dalje se ne nazire - poručuju iz FHMZ-a. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?