Odlazak u mirovinu

Vlč. Pavo Brajinović - svećenik velika srca i dobre duše

27.08.2018.
u 12:10

Posavina ima svoju ljepotu, prije svega, u svojim žiteljima, ljudima koji su prošli patnje, rat, progon, poplave i još puno toga. Sve su izdržali i ostali srdačan, dobar i u svakom pogledu pozitivan narod. To je pokazao i župnik iz Garevca vlč. Filip Brajinović, svećenik koji je, nakon 15 godina strpljivog i ustrajnog rada u župi, zbog bolesti ipak odlučio ići u mirovinu. Tim su povodom župa i prijatelji organizirala kod crkve u Garevcu svečanu večeru za ispraćaj starog i doček novog svećenika vlč. Ante Stjepanović, rodom iz Krepšića. Uz mnogobrojne župljane, svečanosti je nazočio i veliki broj prijatelja, rodbine i dobrotvora.

- Jednostavan, pozitivan, ovisno o situaciji, ponekad lider i strateg, ponekad roditelj, ali isto tako i stariji brat, dobar susjed i prijatelj. I u najtežim situacijama čvrsto stoji na tlu ispunjavajući svoju časnu ulogu u ovom vremenu poremećenih vrijednosti, interesa, prestiža i nakaradne logike, primajući na svoja “pleća” sve što drugi nisu mogli (ili nisu htjeli) - piše o tom skromnom župniku Antun Fuglinski. Za vrijeme svog boravka u Garevcu vlč. Filip je sam sebi zadao i uradio velike zadaće. Uz ostalo, dovršio je i posvetio garevačku crkvu koju je primio samo s grubim radovima (bila je bez oltara, poda, struje...), izgradio je i posvetio potpuno novi toranj s četiri zvona, obnovio i spomen-kapelu...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?