Zasjedanje SPC-a

Vladika Grigorije seli se u Njemačku, novi episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije Rađenović

11.05.2018.
u 09:10

Na zasjedanju Sabora Srpske pravoslavne crkve izabrani su novi vladike, a došlo je i do promjena na čelu eparhija.

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije dobio je na upravljanje Eparhiju frankfurtsku i sve Njemačke, a na njegovo mjesto imenovan je monah manastira Tvrdoš otac Dimitrije. U objašnjenju ove odluke stoji kako je vladika Grigorije dobio na upravljanje veliku eparhiju kako bi u njoj sredio financijsko stanje jer joj prijeti bankrot. Prema saznanjima Blica, do odlaska vladike Grigorija u Njemačku došlo je nakon što je na završnoj sjednici ovogodišnjeg Svetog arhijerejskog sabora najviše vremena posvećeno rješavanju gorućih problema koji godinama tresu Eparhiju njemačku.

- Nakon višesatne rasprave u kojoj se težilo pronaći najbolje rješenje za novog tamošnjeg arhijereja, a budući da nije bilo drugih kandidata, episkop Grigorije ponudio je da na sebe preuzme žrtvu i prihvati ovaj veliki izazov - jedan od vladika prenio je događaje sa sjednice Svetog arhijerejskog sabora za Blic.

Episkop Grigorije rekao je da svoju sadašnju eparhiju može napustiti jer je u besprijekornom stanju, tako da svom nasljedniku neće ostaviti težak teret.

Na prijedlog vladike Grigorija za njegovog nasljednika na tronu hercegovačkih arhijereja izabran je tvrdoški monah Dimitrije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije