Blaž Župarić

Vlada Županije posavske u izazovnim okolnostima ispunila svoju zadaću

17.03.2021.
u 11:21

Nosila se s krizom covid-19, pokušala je i mislim u tome uspjela spasiti gospodarstvo te održati zdravstveni sustav u teškim okolnostima rada - izjavio je Župarić

Skupština Županije posavske (ŽP) u utorak je usvojila Izvješće o radu Vlade ŽP-a i županijskih ministarstava u 2020. godini.

Po riječima predsjednika Skupštine ŽP-a Blaža Župarića, protekla godina bila je iznimno teška, a Vlada je u tim izazovnim okolnostima uspjela ispuniti svoju zadaću.

- Vlada je u 2020. godini, usudim se kazati, a to su i zastupnici potvrdili, položila ispit jer ono što je radila, radila je transparentno. Nosila se s krizom covid-19, pokušala je i mislim u tome uspjela spasiti gospodarstvo te održati zdravstveni sustav u teškim okolnostima rada - izjavio je Župarić.

Dodao je kako je posebna pozornost bila posvećena gospodarstvu i zdravstvu, pa je tako u 2020. godini 1.074 subjekta dobilo određene potpore čime je spašen značajan broj ranih mjesta.

- Naravno da u prošloj godini punjenje proračuna nije bilo očekivano, ali uz sredstva MMF uspjeli smo okončati prošlu godinu na zadovoljavajući način. Čak što više, bilo je i aktivnosti te potpora općinama u sastavu Županije posavske da bi digli svoju infrastrukturu na višu razinu. Dakle, izvršenje proračuna koje se inače donosi za svaku godinu je bilo u onoj dinamici kako je to i zacrtano, mislim da tu nije bilo većih poteškoća, što također znači daje Vlada dobro planirala i usmjeravala sredstva - istaknu je predsjednik Skupštine.

Na sjednici je za novog županijskog ministra financija imenovan Mijo Stanić s obzirom da je dosadašnja ministrica koncem prošle godine otišla na drugu dužnost.

Usvojen je i Prijedlog plana o upravljanju otpadom u ŽP za razdoblje od 2020. do 2025. godine.

- Ovaj dokument će u mnogome pomoći da naše općine na bolji i transparentniji način urede ovo područje koje, moramo priznati, do sada nije bilo najbolji uređeno. Donesenim planom iz ove oblasti bit će mogućnosti da se preko općina koriste određena sredstva fondova, kako Fonda za zaštitu okoliša tako i europskih fondova - ocijenio je Župarić.

Skupština ŽP usvojila je Prijedlog zakona o pravobraniteljstvu, koji donosi novi pravni okvir za tu značajnu oblast, a skupštinski zastupnici su kroz informacije informirani o radu pravosudnih institucija.

- Usvojeno je i Izvješće o radu neovisnog odbora, a radi se o skupštinskom tijelu koje vodi računa o radu komesara i općenito policije, te upućuje i daje sugestije na rad komesara, ocjenjuje njegov rad i ostale poslove - kazao je na kraju predsjednik Skupštine ŽP-a Blaž Župarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?