otvaranje ureda u Bruxellesu

Vlada Županije posavske dala suglasnost za osnivanje predstavništava četiri županije pri EU

05.07.2018.
u 10:21

Vlada Županije posavske dala je na svojoj jučerašnjoj sjednici suglasnost za osnivanje predstavništava četiri županije (Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Županije posavske) pri Europskoj uniji.

Otvaranje ured u Bruxellesu za cilj ima pridonijeti procesu europskih integracija navedenih županija u europski prostor kroz razvijanje suradnje s drugim europskim regijama, ostvarivanjem partnerstva te promicanjem interesa i projekata, priopćeno je iz Vlade Županije posavske.

Na sjednici je usvojen i Dokument okvirnog proračuna Županije posavske 2019. - 2021., kao i Odluka o načinu korištenja sredstava utvrđenih u ovogodišnjem županijskom proračunu na poziciji "Grantovi neprofitnim organizacijama i udrugama građana" u iznosu od 70.000 maraka.

Odlukom se utvrđuju uvjeti i kriteriji za dodjelu, a javni poziv bit će objavljen na službenoj internetskoj stranici županijske vlade.

Vlada Županije posavske dala je suglasnosti Sveučilištu u Mostaru za donošenje Odluke o namjeravanoj integraciji Sveučilišta Mostar na način da se deset fakulteta i Akademija likovnih umjetnosti, koji su pravne osobe u sastavu Sveučilišta u Mostaru, pripoje Sveučilištu u Mostaru u jedinstveni pravni subjekt pod nazivom "Sveučilište u Mostaru".

Usvojena je i Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o rasporedu sredstava iz proračuna Županije posavske za 2018. godine političkim strankama i samostalnim zastupnicima.

Na ime realizacije kulturno športskih programa i aktivnosti županijska vlada izdvojila je ukupno 19.000 maraka, dok je za sufinanciranja prijevoza učenika za mjesec travanj 2018. godine trima općinama Županije posavske odobreno 39.291 marka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije