ŠIROKI BRIJEG

Vlada ZHŽ dala suglasnost na Statut Doma zdravlja Ljubuški

11.04.2024.
u 17:52

Vlada Zapadnohercegovačke županije je na sjednici održanoj u četvrtak utvrdila tekst Prijedloga odluke o davanju suglasnosti na Statut Javne ustanove Doma zdravlja Ljubuški, koji je upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Vlada je donijela Uredbu o jedinstvenim kriterijima i postupku izbora i prijema vježbenika s visokim obrazovanjem u  Zapadnohercegovačkoj županiji.

Uredbom se želi minimalizirati utjecaj intervjua prilikom provedbe prijema vježbenika u tijela državne službe, na način da se intervju ipak zadržava kao faza natječajnog postupka, ali se potencijalna maksimalna razlika u dodijeljenim bodovima smanjuje. S ciljem dodatnog vrednovanja izvrsnosti kandidata tijekom studiranja uvodi se još jedan kriteriji za bodovanje, a odnosi se na nagradu za uspjeh tijekom studiranja u vidu dodjele bodova za dekanovu i rektorovu nagradu, navodi se u priopćenju Vlade ZHŽ.

Također, Vlada je na prijedlog Ministarstva gospodarstva donijela Odluku o davanju suglasnosti na Naputak za ostvarivanje prava na novčane potpore u poljoprivredi za 2024. godinu, a njime se propisuju opći i posebni uvjeti koje moraju ispuniti fizičke i pravne osobe za ostvarivanje prava na novčane potpore u poljoprivredi.

Vlada ZHŽ je donijela i Odluku o dodijeli koncesije gospodarskom društvu GP Toming d.o.o. Grude za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane „Ljubuški 5“ na lokaciji Zvirići, grad Ljubuški.

Usvojene su odluke o raspisivanju i provedbi javnog natječaja za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora „Šumsko-gospodarskog društva Zapadnohercegovačke županije“ Posušje, za Upravno vijeće JU Ceste Zapadnohercegovačke županije, za Upravni odbor Agencije za privatizaciju u ZHŽ i za Upravno vijeće JU Zavod za odgoj i obrazovanje;

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila Izvješće o poslovanju JU Ceste ZHŽ, Izvješće o radu Uprave civilne zaštite ZHŽ i Izvješće o radu Uprave za inspekcijske poslove ZHŽ za 2023. godinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije